Drönarfilmserie - Blekinge från ovan

Lär dig mer om Biosfärområdets kultur- och naturlandskap och upplev Blekinges kust från ett drönarperspektiv 

Upplev Blekinges kust som en fågel

"Blekinge från ovan" lyfter fram 31 platser i Biosfärområde Blekinge Arkipelag och dess natur, kultur och historia

Genom dessa filmer går det att uppleva ett antal kända och okända områden längs Blekinges kust, på det sätt som kanske en havsörn ser kusten. Knubbsälarna vid Olsäng tittar vi till, den fantastiska övärlden i Listerby skärgård får ett besök. Vidare kan vi få en känsla för hur den stora, numera utdikade sjön Vesan vid Sölvesborg såg ut. Lågflygning längs Hjortahammars stora gravfält är en spännande upplevelse. Eriksbergs stora safaripark får vi en överblick över, liksom den flacka skärgården vid Kristianopel. Här syns tydligt från luften den ”undervattensväg” som fortfarande används när man driver ut boskapen ut på bete från fastlandet till betesöarna. Vi kan också ana den medeltida staden Avaskärs utbredning. Med mera, med mera!

Drönarfilmserien har tagits fram av Urban Emanuelsson för att höja kunskapen om natur- och kulturmiljöernas samband i Biosfärområdet.

Karta över alla unika natur- och kulturplatser på vilka det finns drönarfilmer

Alla filmer från A-Ö

Här kan du ser en miniatyrbild med länk till alla filmerna på youtoube. Filmerna är ordnade alfabetiskt.

 
 

Filmerna är finansierade av Länsstyrelsen Blekinge.


 
Great drone footage and amazing views. Thanks for sharing.
(Kommentar av en YouTube användare)

Titta på filmerna i ARK56 app

De här filmerna kan användas på flera olika sätt, t ex för att hemma i stugvärmen uppleva och låta sig inspireras till färder inom Biosfärområdet. Men också under en vandring eller en kajakpaddling kan man direkt via ARK56-appen få en vidare överblick över det område man befinner sig i.

Här kan du ser alla filmer och en karta över alla platser i ARK56 app och online i det digitala kartplaneringsverktyget Naturkartan.

Filmerna är kommenterade på svenska men det finns också möjlighet att lägga till svenska och engelska undertexter i menyn.