Utflykter med eldriven snipa i Skärgården

Med den eldrivna snipan kör vi turer i Blekinge arkipelag med start under sommaren 2021. Under 2020 inköptes en snipa och under vintern 2021 försågs den med elmotor. Med den eldrivna snipan glider vi fram genom skärgården under ett par timmar. Våra utflykter har ett tema. I skärgården utanför Järnavik upplever du fantastiska klippformationer och ett rikt fågelliv under första delen av sommaren. Kaptenen berättar om skärgårdens historia. Vi ser fågelkolonier med gäss, skarvar, hägrar och änder. Ofta siktas havsörn.

I Ronnebyskärgården glider vi fram över vraket efter det unika fartyget Gribshunden som förliste utanför Saxemara år 1495. Det är en spännande berättelse om fartyget och den danske kungen under den tiden. Och vi rekommenderar även att man besöker utställningen i Kallvattenkuren i Ronneby. Vi gör ett stopp på Stora Ekön för fika.

Vårt hållbarhetsarbete

Detta är ett pilotprojekt för att kunna genomföra båtturer som är helt rena och tysta. Inga avgaser, inget buller. Vi behandlar inte båtens undersida med giftig bottenfärg. Vi vet att elmotorn är framtiden för båtägare. Tag chansen att uppleva vad man kan få ut av en modern elmotor på sjön! Förhoppningen är att fler ska byta till elmotor nu när vi måste minska utsläppen av koldioxid och batterierna blir billigare.

Under turen berättar vi om natur och kultur i Blekinges skärgård. Tanken är att fler ska komma ut och uppleva kusten på ett miljövänligt sätt. Kunskap om naturen och ekologin i havet är viktig för att vi uppskattar och skyddar vår skärgårdsmiljö för kommande generationer.

Bokning

Du kan boka en programsatt tur under högsommaren, eller boka hela båten för en privat tur. Tider och priser på hemsidan

www.safaribaten.se