Bli ambassadör för Blekinge Arkipelag!

Välkommen till lärorika träffar om Biosfärområde Blekinge Arkipelag! Upptäck mer av blekingekustens fantastiska natur och kultur utmed våra leder, ARK56. Du ges inblick i vår förening och det arbete vi gör för bevarande och hållbar utveckling. Vi träffas, lyssnar till berättelser och funderar över historia, nuläge och framtid. Delta vid minst 7 tillfällen så blir du diplomerad biosfärambassadör för Blekinge Arkipelag!
Totalt 20 platser, (för vuxna & ungdomar från 13år). Pris: 950:-/pers. (Medlemskap i föreningen ingår för 2023). Familjepris 2000:- (upp till 5 pers). Välkommen på en unik utbildning! 
Biosfärambassadörsutbildning2023.pdf
Anmäl intresse för nästa års utbildning

Efter genomgången ambassadörsutbildning har du möjligheten att ingå i vårt "support-team" - vi träffas ett par gånger om året, uppdaterar varandra om vad som är på gång i verksamheten och i biosfärområdet. I support-teamet kan du om du vill engagera dig i våra projekt och aktiviteter och stötta föreningen på olika sätt. Oavsett om du vill delta i support-teamet eller inte har du efter kursen mer kunskap om biosfärområdet och Blekinge Arkipelags verksamhet och kan berätta att vi finns och vad vi gör i dina kretsar - nog så värdefullt för oss! Mer om Supportteamet>>>

Bli medlem!

Som medlem i Blekinge Arkipelag stöttar du föreningens arbete för hållbar utveckling samt bevarande av natur och kultur i biosfärområdet.
Dessutom får du:
* Inbjudan till biosfärdagen och andra föredrag/guidade turer
* Vårt digitala nyhetsbrev ca 4 ggr/år
* Inbjudan till föreningens årsstämma
* Tillgång till ett nätverk av aktörer för hållbar utveckling 
* Möjlighet att lämna förslag till verksamheten
* Möjlighet att engagera dig i våra arbetsområden
* Rabatt på vår ambassadörsutbildning

* För företagare (inom besöksnäringen) ingår dessutom: branschnätverk av regionala företagare, utbildningstillfällen, marknadsföring, möjlighet att använda Blekinge Arkipelags varumärken och logotyper, hållbarhetsbevis, artiklar, m m.

Medlemsavgifter:
Vuxen: 200kr/år
Ungdom och pensionär: 100kr/år
Företag/förening/organisation: 400kr/år

Ansök om medlemskap här:

Vårt biosfärområde...

utsågs av FN-organet UNESCO år 2011 för sina höga och unika natur- och kulturvärden. Föreningen Blekinge Arkipelag har uppdraget att bevara dessa värden och att främja hållbar utveckling. I Sverige finns idag 7 områden och det finns ca 700 i världen. Blekinge Arkipelag ingår i ett nationellt, ett nordiskt, ett europeiskt och ett globalt nätverk som alla arbetar med bevarande, samt med att stödja och utveckla hållbara lokala lösningar på globala utmaningar.